DIGITAl RETROFIT

Digitale tools voor duurzame renovatie

Dagen
Uur
Minuten
Seconden

DIGITAAL VOOR EEN DUURZAME AANPAK VAN RENOVATIE

EEN interactief en technisch Parcours

Theorie

Praktische workshop

Spellen

Dit jaar lanceert Construcity.brussels een nieuwe interactieve technische parcours over de digitalisering van de praktijk in de renovatiesector. Dit is een gelegenheid om de digitale technologieën te ontdekken die de bouw- en renovatiesector kunnen helpen om de vele huidige uitdagingen het hoofd te bieden.

Milieuprestaties, energierenovatie, verbetering van bedrijfsprocessen en bouwplaatsbeheer zijn allemaal gebieden waarop nieuwe digitale technologieën een belangrijke rol kunnen spelen.

Dankzij een vernieuwende pedagogische aanpak zal de cursus DIGITAL RETROFIT alle deelnemers in staat stellen de uitdagingen van de digitalisering te begrijpen en het belangrijke potentieel van deze technologieën voor de Brusselse bouwbedrijven te ontdekken

cursus programma

bouwkundig onderzoek

SESSION 01 - Vrijdag 21 oktober

Na een korte inleiding tot het opleidingsprogramma wordt deze eerste dag gewijd aan de ontdekking van de verschillende digitale instrumenten die kunnen worden gebruikt om gebouwen te inspecteren en te meten.

Van het gebruik van smartphones tot het maken van 3D-modellen met behulp van scanners, de deelnemers kunnen verschillende technieken ontdekken en ermee experimenteren. Aan het eind van de dag zullen de deelnemers de meest geschikte technologieën voor hun behoeften kunnen kiezen.

VERBETERING VAN DE MILIEUPRESTATIES

SESSION 02 - Vrijdag 18 november

Op deze tweede dag zullen we de mogelijkheden ontdekken die de digitale technologie biedt om het milieueffect van gebouwen te verminderen.

Vanaf de diagnostische fase vóór de uitvoering van de werken tot het gebruik van de gebouwen kunnen diverse instrumenten duurzame renovatiestrategieën begeleiden. Tijdens deze dag worden de instrumenten gepresenteerd die het best zijn aangepast aan de renovatiecontext in het Brusselse Gewest.

DIGITALE TOOLS VOOR EEN DUURZAME BOUWPLAATS

SESSION 03 - Vrijdag 9 december

Na een inleiding door de technologische ondersteuningsdienst C-TECH van de BBRI zal deze derde dag gewijd zijn aan digitale technologieën die op bouwplaatsen worden gebruikt. 

Optimalisering van de materiaalstromen, beheer van werktuigen, risicopreventie, vermindering van de de zwaarte van de werkzaamheden staan allemaal op het programma van deze dag.

DIGITALE PRODUCTIE

SESSION 04 - Vrijdag 9 december

De laatste opleidingsdag is gewijd aan digitale productietechnieken. In het hart van een Fab-lab kunnen de deelnemers kennismaken met computerondersteunde productietechnieken en numeriek bestuurde machines.

De dag wordt afgesloten met een synthese van de opleiding

Inschrijving

DIGITAl RETROFIT

Deze opleiding wordt aangeboden in het kader van het programma Build Circular.Brussels. De opleiding is gratis voor aannemers en arbeiders in de bouwsector actief in Brussel. Ook studenten, professoren en trainers uit de branche kunnen gratis deelnemen aan de training. Voor mensen die niet in een van deze categorieën vallen, bedragen de kosten van de training € 200 voor de 4 dagen training.

Voor bijkomende informatie kan u contact opnemen met Benoît Lemmens – benoit@450ppm.be – 0495 27 07 03